Gråpære er en av de eldste pæresortene. Den har vært kjent i Frankrike i minst 400 år under mange navn, blant annet Grise bonne. Første kjente planting i Norge var i Lier i 1752. Den er hardfør og har små frukter som er modne i september1.
Beskrivelsen av gråpæren gir oss et bilde av dens karakteristika: en småfallen rund pære med lang tynn stilk. Det tykke skallet har en grunnfarge som er matt grønn, men det meste av pæren er dekket av rødbrun rust. Fruktkjøttet er gulhvitt og kornete2.
Hvis du ønsker å utforske kulinariske muligheter med gråpærer, kan jeg anbefale en oppskrift på krydderkokte gråpærer. Disse små, søte pærene er perfekte å hermetisere, og krydderlaken med vaniljestang, stjerneanis og kanelstang gir dem ekstra god smak. Du kan også bruke denne krydderlaken til andre typer frukt3.
top of page
kr 400,00Pris
bottom of page